Nettbutikkguide.com
Copyright © 2013 - 2023 NettbutikkGuide.com - Sidekart
Nettbutikk artikkel
Om oss
Kontakt oss
Anbefalte nettbutikker
Nettbutikkguide.com
Tips til trygge kjøp av dataspill på nett
Det er ikke mange år siden dataspill ble levert på kassetter, disketter eller kanskje CD og DVD. Det er selvfølgelig fortsatt mulig å kjøpe fysiske spill til både PC og konsoll, men det er sannsynligvis ikke lenge igjen til kjøp av dataspill på nett vil være tilnærmet enerådende.

Hvorfor er det nødvendig å kjøpe spill på nett?
Det er sikkert noen som tenker at det må være tryggest å kjøpe et fysisk spill i en butikk, da har du jo en kopi av spillet til odel og eie på et fysisk lagringsmedium.

Det er likevel ikke helt sant, i og med at de aller fleste spill nå om dagen forutsetter gigantiske nedlastinger og oppdateringer for å i det hele tatt kunne spilles – allerede fra dag én.

I tillegg er det godt mulig at dagens situasjon, med mulighet til å kjøpe digitale spill i butikker som Steam eller konsollprodusentenes egne alternativer, bare er en overgangsfase.

Særlig Microsoft og Sony har høyt fokus på spill som en abonnementsløsning. Når en løsning for spill blir like bra som Spotify eller andre strømmetjenester er for musikk, da er kanskje tiden for kjøp av spill over.

Rettigheter og smarte kjøp i dag
Når det gjelder trygg netthandel er det relativt enkelt å gi konkrete råd for å kjøpe dataspill på en trygg måte. Bruk helt enkelt enten Steam på PC, der finnes i dag praktisk talt alle spill, eller den offisielle butikken til Sony, Microsoft eller Nintendo.

Disse butikkene har relativt forbrukervennlige løsninger, Steam har for eksempel svært sjenerøse muligheter for å angre seg og få refundert kjøp. Det gjelder faktisk også for kjøp i spill, et tema som har fått mye oppmerksomhet.

Det er vel så viktig å sette seg inn i hvor mye nedlastbart innhold, såkalte «DLC-er», egentlig koster, som å bare se på selve kjøpsprisen til et nytt spill.