Nettbutikkguide.com
Copyright © 2013 - 2023 NettbutikkGuide.com - Sidekart
Nettbutikk artikkel
Om oss
Kontakt oss
Anbefalte nettbutikker
Nettbutikkguide.com
Kostråd for katt
Lurer du på hvilket kosthold som er best for katten din? Det kan være vrient å finne ut av hvilket kosthold akkurat katten din skal ha. Akkurat som mennesker er det viktig med et næringsrikt kosthold for katter.

Katter klarer seg bra uten karbohydrater og trenger hovedsakelig næring fra fett og proteiner. Katters kosthold varier etter rase, helse, aktivitet, sesong og om de er inne eller utekatt.

I denne artikkelen kommer vi med kostråd for katter som forhåpentligvis vil gi deg en god pekepinn på hva nettopp din katt trenger.

Kjøp av kattemat
Når du kjøper kattemat og kosttilskudd i dyrebutikker, kan det være tungt å bære alt hjem. Derfor er det mye lettere å handle produktene på nettet og få dem levert på døren. VESO Apotek er Norges tryggeste netthandel for dyr og har det beste utvalget av produkter for katten din.

Kattemat kan kjøpes i hovedsakelig to ulike typer: hermetikk/våtfôr og tørrfôr. Fôret består av bearbeidede råvarer som settes sammen til et produkt. Produktet inneholder alt en katt trenger av næringsstoffer. Tørrfôr er kjent som fullkost produkter.

Katter som er friske og pleier å spise fullkost produkter har ikke behov for kosttilskudd. Bare katter med spesielle sykdommer eller som trenger spesielle dietter og næringsstoffer, trenger kosttilskudd. Du bør snakke med en veterinær før du legger om kostholdet.

Tørrfôr eller hermetikk?
I forhold til fullkost fôr er både tørrfôr og hermetikk (våtfôr) like bra for katten. Hvis du vil, kan du til og med blande dem, men husk å ikke gi hele porsjoner av begge. Det kan være mer lønnsomt å kjøpe tørrfôr ettersom det holder seg lenger og ikke tar like mye plass som våtfôr.

I tillegg kan det forebygge dannelse av tannstein da den har en børsteeffekt på kattens tenner. Men det er viktig å huske at katten trenger mer vann når den spiser tørrfôr. Våtfôr inneholder derimot omtrent 60 % vann og har kort holdbarhetstid etter at emballasjen er brutt.

Fôr for rase og livsfase
Kosthold avhenger også av kattens livsstadium. For eksempel har kattunger og diegivende katter spesielle næringsbehov. Kattunger som er i vekst trenger massevis av protein, mens eldre katter kan risikere å skade nyrene dersom de får for mye.

Kastrerte katter, spesielt hannkatter, har lavere energiforbruk og er utsatt for urinrørsforstoppelse. Derfor bør de ha spesialtilpasset fôr som reduserer sjansen for å få urinrørsproblemer og overvekt.

Fôret skiller seg fra fullkost da det har mindre energi og inneholder en annerledes sammensetning av mineraler.